Pasieniečiai rado dingusį 94-erių vyrą

 

Šeštadienio naktį Klaipėdos rajone pasieniečių sraigtasparnio pilotai iš oro surado dingusį 94-erių vyrą. Vyras aptiktas naudojant termovizorinę kamerą.

Senolis buvo parkritęs miške už mažiau nei puskilometrio nuo namų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT).

Penktadienį prieš vidurnaktį  VSAT Aviacijos valdyboje buvo gautas Policijos departamento prašymas. VSAT pareigūnai sužinojo, kad dingo viename iš Klaipėdos rajone esančių kaimų gyvenantis 94-erių vyras. Senolis penktadienį apie 17 val. išėjo iš namų. Būrys giminaičių, policijos kinologas su šunimi bei kiti pareigūnai bandė jį surasti, bet paieškos buvo bevaisės.

Jau po keliolikos minučių nuo pranešimo gavimo iš pasieniečių bazės Trakų rajono Paluknio miestelyje pakilo sraigtasparnis „Eurocopter EC135“.

Apylinkes šalia kaimo, kuriame gyvena pradingėlis, VSAT pareigūnai iš oro pradėjo tyrinėti sraigtasparnyje sumontuota termovizorine kamera, fiksuojančia šilumą skleidžiančius objektus.

Paieška, kurios rajoną vienoje pusėje ribojo Minijos upė, truko apie valandą. Iš oro pasieniečiai miške pastebėjo gulintį žmogų. Ši vieta yra mažiau nei už puskilometrio nuo senolio namų. Pasieniečiams nekilo abejonių, kad tai – pradingęs vyras.

Dėl medžių nusileisti ant žemės sraigtasparniui nebuvo galimybių. VSAT pilotai radijo ryšiu ant žemės buvusiems policininkams pranešė, kur yra gulintis vyras. Toliau pasieniečiai iš oro koordinavo, kad pareigūnai neklaidžiotų ir iškart kuo skubiau ateitų prie žmogaus.

Prasibrovę pro krūmynus parkritusį senolį policininkai pakėlė nuo žemės ir iš miško išnešė į automobilį.

Po valandą trukusio atgalinio skrydžio pasieniečių sraigtasparnis grįžo į bazę Paluknyje.

Vilnius, gruodžio 10 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode