Rusijos pilietis bandė papirkti muitininkus, kad šie „nepastebėtų“ mėsos kontrabandos

Trečiadienio vakarą krovininį vilkiką vairavęs Rusijos pilietis bandė papirkti muitininkus, kad šie praleistų 21 toną nelegaliai gabentos mėsos, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Apie 21 val. vakaro į Kybartų kelio postą krovininių vilkiku DAF atvažiavęs Rusijos pilietis A.K. žodžiu deklaravo, kad vyksta be krovinio – grįžta į Karaliaučiaus sritį. Tačiau pareigūnams be kelionės leidimo pateikė ir pasą su 200 eurų. Paklausus, kam skirti šie pinigai, vairuotojas atvirai pasakė, kad, tiesą sakant, be jokių dokumentų gabena šaldytos mėsos krovinį, kurio siūlė muitininkams „nepastebėti“.

Tačiau pareigūnai ne tik patikrino vilkiko puspriekabę, bet ir iškvietė Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnus, kurie sulaikė vairuotoją ir netoliese lengvajame automobilyje lūkuriavusį kitą Rusijos pilietį – D.Š., taip pat siejamą su šia mėsos kontrabanda.

Iš viso kontrabandos būdu į Rusiją mėginta išvežti 21 toną neaiškios kilmės mėsos, kurios preliminari vertė – apie 16,5 tūkst. eurų.

Pareigūnai sulaikė abu vyriškius, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir mėginimo papirkti. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokurorai.

Vilnius, gruodžio 22 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode