Prie sienos su Rusija sulaikyti du jaunuoliai ir 3 tūkst. pakelių cigarečių

Vilkaviškio rajone pasieniečiai sulaikė du vietinius gyventojus ir 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Prie sienos su Rusija įkliuvę 17-metis ir 19-metis buvo sušlapę, sušalę ir išsigandę.

Ketvirtadienį VSAT  Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai, turėdami informacijos,  blokavo aplinkines vietoves prie Vilkaviškio rajono Vaidotų kaimo. Į pagalbą kriminalistai pasikvietė kolegas iš Vištyčio, Kybartų bei Specialiosios paskirties  užkardų. Vietovės apžiūrai taip pat buvo pasitelktas Kybartų užkardos kinologas su tarnybiniu šunimi.

Pasieniečiai apsupo didelę teritoriją, kurioje buvo įvairūs kanalai, melioracijos grioviai, krūmynai. Netrukus VSAT pareigūnai pastebėjo du vyrus. VSAT pareigūnai juos sulaikė. Paaiškėjo, kad tai - 17 ir 19 metų Vilkaviškio rajono gyventojai. Jie buvo sušlapę, sušalę ir išsigandę.

Šalia sulaikytųjų buvo 6 dėžės rūkalų, iš viso 3 tūkst. pakelių cigarečių „Chesterfiel“ ir „Pall Mall“ su Rusijos akcizo ženklais.

Tikrindami teritoriją Kybartų užkardos kinologas su tarnybiniu šunimi apie 200 metrų nuo sulaikytų asmenų aptiko pėdsakų, vedančių per valstybės sieną iš Rusijos į Lietuvą.

Pagėgių rinktinėje dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vilkaviškio rajono gyventojus pasieniečiai uždarė į areštinę. Cigaretės saugomos Kybartų užkardoje.

VSAT Pagėgių rinktinės inf.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode