Pareigose pažemintas Telšių policijos viršininko pavaduotojas palieka tarnybą

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotoją Liną Špakauską, prieš savaitę neblaivų atvykusį į tarnybą, nuspręsta pažeminti pareigose, tačiau pats pareigūnas nusprendė tarnybą palikti.

„Jis išeina iš tarnybos policijoje“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Tai patvirtino ir Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Remigijus Rudminas.

Baigus tarnybinį patikrinimą, komisariato viršininko R.Rudmino įsakymu L.Špakauskui paskirtas perkėlimas į žemesnes – vyriausiojo tyrėjo, pareigas.

„Atsižvelgta buvo į tarnybinio patikrinimo metu surinktą visumą, padaryto pažeidimo pobūdį, buvo priimtas toks sprendimas. Tai yra viena iš griežčiausių nuobaudų“, – BNS sakė R.Rudminas.

Policijos departamento duomenimis, L.Špakauskui sausio 2 dieną buvo nustatytas 0,42 promilės neblaivumas.

Pasak R.Matonio, sprendžiant, kokią nuobaudą skirti neblaiviam darbe pasirodžiusiam pareigūnui, vertinamos visos aplinkybės ir ankstesnė pareigūno veikla, ar tokių atvejų yra buvę anksčiau. Jo turimais duomenimis, iš dešimties atvejų, kai pernai metais pareigūnai į tarnybą atvyko neblaivūs, atleisti buvo šeši, o likusiems keturiems paskirtos kitokios nuobaudos.

Jeigu L.Špakauskas būtų buvęs atleistas, jis trejus metus negautų policijos pareigūno pensijos. Išėjęs savo noru, jis pensiją gaus iškart.

Vilnius, sausio 9 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode