Du šiauliečiai bus teisiami dėl siekio prekiauti vogtais lapių kailiais

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje du šiauliečiai kaltinami neteisėtu lapių kailių įgijimu bei siekiu juos realizuoti.

Šie kailiai buvo pagrobti kitų asmenų iš vieno Norvegijoje esančio ūkio ir vėliau neteisėtai įgyti 33 metų P.E. ir 36 metų R.L., pranešė prokuratūra.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, nustatė, kad vienas iš kaltinamųjų – R.L., būdamas užsienyje, 2015 metų lapkritį paprašė draugo, kito kaltinamojo P.E. jam atsiųsti dideles rankines į Norvegiją. Jos buvo skirtos vogtiems lapių kailiams iš Skandinavijos gabenti į Lietuvą ir, vėliau parduodant, užsidirbti pinigų.

Nustatyta, kad Norvegijoje nieko apie vogtus kailiukus nežinančiam kurjeriui su kitais daiktais buvo įdėtos ir keturios rankinės. Patikinus, kad jose sudėta patalynė, siuntinį paprašyta nugabenti į sutartą vietą Lietuvoje.

2015 metų gruodžio 8 dieną Simne, Alytaus rajone, P.E. buvo sulaikytas pareigūnų. Policija jį sulaikė, kai iš siuntinius gabenusio kurjerio kaltinamasis šiaulietis paėmė ir į savo automobilį perdėjo jam pargabentas keturias kelionines rankines su jose buvusiais 102 vienetais lapių kailių. Rastų kailių vertė – beveik 6 tūkst. eurų.

Kita dalis lapių kailių po kelių mėnesių aptikta Šiauliuose, S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje esančiame garaže. Čia, R.L. nuomojame garaže, rasti 525 vienetai lapių kailių, jų bendra vertė viršija 30 tūkst. eurų.

Nustatyta, kad 2015-ųjų gruodžio 4-osios naktį iš fermos, esančios Norvegijos Oppdal savivaldybėje, pavogta apie 900 lapių kailiukų. Šie kailiukai, tarp kurių buvo melsvai sidabrinių, pilkšvai melsvai sidabrinių, žydrųjų poliarinių lapių ir pilkšvų kailiukų, priklausė vienam to krašto ūkininkui, besiverčiančiam kailinių žvėrelių kailiukų verslu. Jis planavo juos artimiausiomis dienomis parduoti Oslo kailiukų aukcionui. Pas įtariamuosius rasti lapių kailiukai grąžinti savininkui.

Abu jau kartą teisti kaltinamieji nepripažįsta darę šiuos nusikaltimus.

Vilnius, sausio 10 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode