Policija sulaikė, įtariama, vogtų automobilių dalių už 10 tūkst. eurų

Kauno ir Švedijos policijos pareigūnai bendradarbiaudami sulaikė, įtariama, vogtų automobilių detalių, kurių vertė siekia 10 tūkst. eurų, siuntą.

Kaip pranešė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, sausio pabaigoje sulaikytoje siuntoje rasti multimedijų įrenginiai su ekranais ir valdymo pultais, automobilių vairai su oro pagalvėmis bei pačios automobilių vairų oro pagalvės.

Remiantis pirminiais duomenimis, nustatyta, kad detalės pavogtos iš automobilių BMW ir „Mercedes-Benz“, pagamintų nuo 2013 metų iki šių metų sausio.

Manoma, kad sulaikytos siuntos vertė Lietuvos naudotų detalių rinkoje gali siekti daugiau kaip 10 tūkst. eurų. Vagysčių metu padarytos žalos dydį tikslina Švedijos pareigūnai.

Lietuvos policijos pareigūnai sulaikė du Kauno rajono gyventojus, gimusius 1983 ir 1993 metais. Abu vyrai policijos pareigūnams yra žinomi.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo. Įtariamiesiems už tai gresia bauda, areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokurorai.

Vilnius, vasario 2 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode