Vaikai patyrė suaugusiųjų fizinį ir emocinį smurtą

Pastarąją parą policija gavo nemažai pranešimų apie fizinį ir psichologinį smurtą patyrusius vaikus. Keli vaikai nukentėjo, kai bandė išskirti besivaidijančius suaugusiuosius.

Pirmadienį į Marijampolės apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi 54 metų moteris. Ji pranešė, kad šeštadienį apie 18 val. namuose Birštono gatvėje 28 metų dukra jai užlaužė ranką.

Pareiškėjos teigimu, dukra pastūmė močiutę gintį stojusį 7 metų sūnų. Vaikas nuo smūgio atsitrenkė į lovos kraštą.

Abiem nukentėjusiems buvo sukeltas fizinis skausmas.  

Pirmadienio rytą 8 val. 30 min. Kaune, Raudondvario plente, gatvėje, konflikto metu, 34 metų vyras sugriebė rankomis už buvusios sutuoktinės kaklo ir pradėjo smaugti. Konfliktas įvyko 9 metų vaiko akivaizdoje.  

Pirmadienį apie 17 val. 10 min. Kauno rajone, Didvyrių kaime, savo namuose, 59 metų vyras smaugė rankomis už kaklo 51 metų sutuoktinę. Vyras sudavė jai kumščiu į ranką. Atėjus mamos ginti 17-mečiui sūnui, trenkė kėde per galvą bei rankomis jam apdraskė rankas ir kaklą.

Pirmadienio vakarą apie 20 val. 40 min. Kretingoje, bute Klaipėdos gatvėje, neblaivus (1,60 prom. alkoholio) 44 metų vyras suėmė už kaklo ir rankomis smaugė taip pat neblaivų (1,35 prom. alkoholio) sugyventinės 17-metį sūnų. Vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.  

Tos pačios dienos vakarą apie 19 val. Klaipėdos rajone, Derceklių kaime, savo namuose, neblaivus (3,59 prom. alkoholio) 61 metų vyras dešimtmetės dukros akivaizdoje, tampė buvusią sutuoktinę už drabužių.

Parvertęs ant lovos, jis rankomis bandė smaugti bei grasino užmušti. Vyras sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Utenos rajono savivaldybės administracijos Vaikų teisių apsaugos skyriuje buvo gauta informacija iš lopšelio-darželio, kad pirmadienį pedagogė užsiėmimų metu pastebėjo mėlynes ant trijų vaikų galvų.

7-erių, 6-erių ir 4-erių metų vaikai pasakojo, kad tai padarė dėdė ir teta. Visi minėti vaikai globojami šeimynoje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.  

Vilnius, vasario 7 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode