Klaipėdoje su kvaišalais sulaikytas nacistinės atributikos kolekcininkas

 Klaipėdos pareigūnai sulaikė nacistinės Vokietijos ginklų ir atributų kolekcininką, jis, kaip įtariama, platino psichotropines medžiagas.

Taksi vairuotoju dirbantis asmuo sulaikytas šį mėnesį su įkalčiais. Įtariama, kad jis naktinio klubo lankytojui pardavė penkias tabletes su psichotropine medžiaga – MDMA. Dar penkios tabletės aptiktos jo taksi automobilyje. Įtariamasis suimtas. Įtariama, kad nusikaltimą jis padarė ankstesniu nusprendžiu paskirtos laisvės atėmimo bausmės atidėjimo metu.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 15 metų.

Asmuo yra gerai žinomas uostamiesčio teisėsaugininkams. Praeityje jis buvo siejamas su organizuotomis nusikalstamomis grupėmis, teistas už narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimą, neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogstamosiomis medžiagomis bei kito asmens dokumentais.

2015 metų vasario pabaigoje jo bute ir pagalbinėse patalpose policijos pareigūnai aptiko narkotinių ir psichotropinių medžiagų, Antrojo pasaulinio karo laikų Vokietijos gamybos pistoletų-kulkosvaidžių, maišelių su paraku, didelį kiekį įvairaus kalibro šovinių, minosvaidžio minų, granatų bei kitos amunicijos.

Už šiuos nusikaltimus Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžiu nuteistajam buvo paskirti treji metai ir du mėnesiai laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidedant trejiems metams.

Būtent apkaltinamojo nuosprendžio priėmimas paskatino nacistinės Vokietijos garbintoju ir atitinkamų atributų kolekcionieriumi prisistatantį asmenį interneto tinklalapyje išlieti pyktį ant ikiteisminį tyrimą atlikusios pareigūnės. Savo „Facebook“ profilyje prieš daugiau nei metus jis paviešino tris sumaketuotas nuotraukas ir vaizdo klipą su pareigūnę įžeidžiančiais komentarais. 2016 metų vasarį už šį nusikaltimą jis buvo nuteistas 684 eurų (18 BSI) dydžio bauda.

Vilnius, vasario 15 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode