Mašiną rūkalų slėptuve pavertęs vilnietis nepergudravo pasieniečių ir muitininkų

Lavoriškių punkte pareigūnams įkliuvo vilnietis, iš Baltarusijos automobilio slėptuvėse gabenęs daugiau kaip 2 tūkstančius pakelių cigarečių.

Sekmadienį vakare  VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai Lavoriškių punkte patikrino iš Baltarusijos įvažiavusį automobilį „Audi A6“ lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais.

Jį vairavęs 62-ejų vilnietis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės registracijos dokumentus. Tačiau pasieniečiai jau turėjo žinių, kad šia mašina gali būti gabenama kontrabanda, todėl „Audi A6“ buvo patikrintas muitininkų naudojamu rentgeno įrenginiu.

 

Šios patikros metu paaiškėjo, kad pasieniečių turėta informacija pasitvirtino. Automobilio slenksčiuose, posparniuose, už prietaisų skydelio, galinėje keleivių sėdynėje esančiose ertmėse pareigūnai iš viso rado 2118 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Capital“. Rūkalai buvo pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Tokio krovinio vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra daugiau kaip 6300 eurų.

Tyrimą dėl šio įvykio vykdo muitinės pareigūnai, kurie sostinės gyventojui pradėjo administracinės bylos teiseną dėl kontrabandos. Už tai vairuotojui gresia bauda nuo 2700 iki 6000 eurų.

VSAT informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode