Kompozitoriaus nužudymo byloje pradėta kaltinamųjų apklausa

 Vilniaus apygardos teismas, nagrinėjantis bylą dėl kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio nužudymo, ketvirtadienį pradėjo kaltinamųjų apklausą.

Pirmasis parodymus duoda Vytenis Matulevičius. Jis nėra kaltinamasis nužudymu. Jaunuoliui pateikti kaltinimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo, kuris susijęs su kitų tame bare buvusių asmenų užpuolimu.

„Prisipažįstu“, – pareiškė jis teismui.

V.Matulevičius patvirtino anksčiau apklaustų nukentėjusiųjų versiją, kad konfliktas bare 2014 metų gruodį kilo po kalbų apie Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

„Iš kaltinamųjų pažįstu tik Skirmantą Jankauską ir Audrių Šalną, mūsų bendravimas dabar apribotas, šiandien bendravimo nėra, kitus tą vakarą mačiau pirmą kartą. Nukentėjusiųjų nepažįstu“, – pasakojo V.Matulevičius.

S.Jankauskui, Karoliui Pociūnui ir A.Šalnai yra pateikti kaltinimai dėl T.Dobrovolskio nužudymo iš chuliganiškų paskatų.

Pasak kaltinamojo, 2014 metų gruodžio 23 dieną jis Gedimino prospekte susitiko su mergina, paskui ėjo į barus. Vėliau prie jų prisijungus draugui, kompanija nuėjo į barą Vingrių gatvėje. Ten kalbėta apie politiką.

„Mindaugas Šulinskas pareiškė, kad jam patinka Rusijos prezidentas Putinas. Mes nebuvome nusiteikę agresyviai, mes kalbėjome, kad tai nėra geras lyderis, potencialus agresorius. Mindaugui nepatiko, jis pradėjo karščiuotis, grasino man, grasino trenkti žarstekliu, kvietė išeiti į lauką išsiaiškinti, kvietė muštynių“, – teismui pasakojo kaltinamasis V.Matulevičius.

Bare yra židinys, V.Matulevičius su mergina sėdėjo prie stalo, esančio netoli židinio.

Po M.Šulinsko agresyvių kalbų bare ėmė rinktis žmonės, V.Matulevičiui pasirodė, kad tai – M.Šulinsko draugai.

V.Matulevičius tada paskambino A.Šalnai, prašė ateiti, kad būtų saugiau.

„Pasakiau, kad yra agresyviai nusiteikę Putino gerbėjai“, – sakė kaltinamasis.

Jaunuolis pasakojo apie vėliau vykusias muštynes su M.Šulinsku.

Nukentėjusieji šioje byloje anksčiau teismui taip pat pasakojo, kad į nemalonumus įsivėlė po kalbų apie Rusijos prezidentą V.Putiną. 33 metų M.Šulinskas pripažino pasakęs, kad jam patinka Rusijos prezidentas.

Pasak M.Šulinsko, iš matymo jis buvo pažįstamas su nužudytu T.Dobrovolskiu, anksčiau buvo susitikęs su juo tame pat bare. Vyras nematė, kas sumušė T.Dobrovolskį. Jį rado jau sumuštą lauke kraujo klane, šalia buvo šuo.

Bylos duomenimis, 2014-ųjų gruodžio 24-ąją apie 3 val. šeši jauni girti vyrai netikėtai užpuolė žmogų baro Vingrių gatvėje koridoriuje. Jie taip pat užpuolė kelis kitus netoli įėjimo į barą buvusius žmones.

Patyręs itin sunkią traumą, 48 metų T.Dobrovolskis mirė ligoninėje sausio 6-osios rytą, taip ir neatgavęs sąmonės. Kompozitoriui skėčiu buvo išdurta akis, prakirsta kraujagyslė ir sužalotos smegenys. Ekspertai nustatė, kad jis mirė nuo vienintelio smūgio į akį.

Kaltinamajame akte rašoma, jog minimų asmenų atsakomybę sunkina tai, kad įtariamos nusikalstamos veikos padarytos bendrininkų grupėje bei būnant apsvaigus nuo alkoholio. Nė vienas iš šešių kaltinamųjų, kurie įvykio metu buvo 20–25 metų, anksčiau teisti nebuvo.

Autorė: Ingrida Steniulienė

Vilnius, vasario 23 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode