Sunkiai apgirtę vairuotojai bandė papirkti policininkus ir sukėlė avarijas

Vilniuje sunkiai apgirtę vairuotojai bandė papirkti policininkus. Jie sulauks bausmės ne tik už vairavimą neblaiviam, bet ir už papirkimą.

Antradienį apie 20 val. 15 min. neblaivus (2,86 prom. alkoholio) automobilio „Chrysler Voyager“ 32 metų vairuotojas, siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės už vairavimą esant neblaiviam, pasiūlė 500 eurų kyšį vyriausiesiems patruliams.

Tą patį vakarą apie 21 val. 53 min. Vilniuje, S.Stanevičiaus gatvėje, neblaivus (2,29 prom. alkoholio) automobilio „Mazda CX-7“ 43 metų vairuotojas, siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės už vairavimą esant neblaiviam, davė 50 eurų kyšį policininkams.

Vyras uždarytas į areštinę, pranešė policija.

Baudžiamosios bylos sulauks ir neblaivus vairuotojas, kurio vairuojamas automobilis Eišiškėse atsitrenkė į pastato sieną.

Antradienį 10 val. 15 min. Šalčininkų rajone, Eišiškėse, Vilniaus gatvėje, neblaivaus (2,12 prom. alkoholio) 60-mečio vyro vairuojamas automobilis „Audi 100“ atsitrenkė į autobusų stoties pastato sieną.

Tos pačios dienos vakarą apie 21 val. 36 min. Vilniuje, Gelvonų gatvėje, neblaivaus (1,59 prom. alkoholio) neturinčio teisės vairuoti 30-mečio vyro vairuojamas automobilis „Volvo S80“ kliudė kieme stovintį automobilį „Nissan Almera“ ir iš eismo įvykio vietos pasišalino.

Nuo sausio 1 dienos, kuomet įsigaliojo baudžiamoji atsakomybė vairuotojams, kurių organizme aptinkama daugiau nei 1,5 promilės alkoholio, vien Vilniuje sulaikyta per 100 vairuotojų, nemaža jų dalis jau nubausti teismo, jiems atimta teisė vairuoti, konfiskuoti automobiliai ir t.t. Teismai taiko įvairias bausmes. Vienoje byloje teismas nesutiko konfiskuoti 18 tūkst. eurų vertės neblaivaus vairuotojo automobilio, nes, teismo vertinimu, tokio brangaus automobilio konfiskavimas būtų neadekvati bausmė padarytam nusikaltimui.

Sostinėje keli neblaivūs vairuotojai per mėnesį policijai įkliuvo po du kartus, abu kartus jiems buvo nustatytas apie 2 promilių girtumas.

Keletas sunkiai apgirtusių vairuotojų įkliuvo policijai, kai dėl girtumo užmigo savo automobiliuose, stovėdami sankryžose prie šviesoforų.

BNS pareigūnai pasakojo, kad kartą mašiną vairavusiai moteriai alkoholio kiekio matuokliu buvo nustatytas 1,51 promilės girtumas. Pritaikius paklaidą, konstatuota, kad moters organizme rasta 1,49 promilės alkoholio. Esant tokiam girtumui, taikoma administracinė atsakomybė. Tačiau vairuotojos kraujo tyrimo rezultatai parodė, kad moteriai galės būti taikoma tik baudžiamoji atsakomybė – buvo nustatytas 1,52 promilės girtumas.

Anksčiau Lietuvoje kasmet buvo sulaikoma apie 3 tūkst. neblaivių vairuotojų, trečdalis jų įkliūdavo Vilniuje.

Autorė: Ingrida Steniulienė

Vilnius, kovo 1 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode