Uostamiestyje atskleisti dar trys sukčiavimai

 Klaipėdos apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba sėkmingai tęsia darbą, tirdama sukčiavimus: neseniai į teismą kaltinamuoju aktu perduotas užbaigtas ikiteisminis tyrimas dėl organizuotos grupės įvykdytų šešių sunkių nusikaltimų, telefoninių sukčiavimų. Šiuo metu užbaigtos ir į teismą kaltinamuoju aktu perduotos dar trys baudžiamosios bylos.

Pirmoji – dėl 2015-10-05 bendrininkų grupės, kurią sudarė 1971 m. gimusi Lazdijų miesto gyventoja ir 3 Kybartų pataisos namuose laisvės atėmimo bausme nuteisti vyrai, 1986 m. gimęs – už vagystes ir sukčiavimą, 1982 m. gimęs – už plėšimus ir vagystes, bei 1977 m. gimęs – už neteisėtą disponavimą narkotinėmis(psichotropinėmis) medžiagomis, narkotinių medžiagų platinimą, pasipriešinimą valstybės tarnautojui, įvykdyto telefoninio sukčiavimo, kurio metu, apsimetus banko darbuotoju, apgaule iš senyvo amžiaus žmogaus išvilioti elektroninės bankininkystės prisijungimo kodai ir grynaisiais bei momentiniais kreditais pagrobti 1282 eurai.

2016-08-27 du uostamiesčio gyventojai, 1982 m. gimęs už vagystes ir neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis, neturint tikslo platinti, ne kartą teistas ir 1992 m. gimusi nėščia už vagystes ne kartą teista, Gargžduose iš įrankių nuomos punkto, sudarę nuomos sutartį, išsinuomojo įvairius 2600 eurų vertės darbo įrankius, kurių, net neplanavę grąžinti, pardavė tretiesiems asmenims. Policijai pavyko surasti ir grąžinti savininkui tik dalį įrankių.

Po įvykdyto nusikaltimo, sekančią dieną, minėti asmenys, pasitelkę į pagalbą dar vieną uostamiesčio gyventoją, gimusį 1981 m. ( ankščiau teistas už sukčiavimą ir aplaidų buhalterinės apskaitos tvarkymą) žodiniu susitarimu iš Kretingos rajono bendrovės išsinuomojo dvi 1070 eurų vertės baidares su irklais ir liemenėmis, kurias, neplanavę grąžinti, paslėpė, tačiau policijos pareigūnai visus daiktus rado ir grąžino savininkui.

2016-08-29 du ankstesniame nusikaltime paminėti klaipėdiečiai iš Gargžduose įsikūrusio automobilių nuomos punkto „išsinuomojo“ automobilio priekabą "BORO BR2", 1900 eurų vertės, kurią pardavė tretiesiems asmenims. Priekaba nerasta.

            Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode