Sulaikyti nelegaliai ginklais prekiavę telšiškiai

Policijos pareigūnai sulaikė du telšiškius, kurie įtariami nelegalia prekyba ginklais, ketvirtadienį pranešė Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Šiaulių apskrities policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai gavo kriminalinės žvalgybos informacijos apie siūlomą pirkti dujinį pistoletą. Po atliktos pardavėjo sulaikymo operacijos paaiškėjo, kad neteisėta veikla užsiima Telšiuose gyvenantis 56 metų vyras ir jo žmona.

Balandžio 24-osios vakarą įtariamieji buvo sulaikyti prie Telšių autobusų stoties, kur jie susitiko su ginklų pirkėjais. Iš pradžių apsižvalgyti į susitikimą atėjo vyras ir, įsitikinęs pirkėjų patikimumu, pasikvietė žmoną, kuri atnešė du dujinius pistoletus ir šaudyti pritaikytą metalinį savadarbį vamzdį. Pistoletus pardavėjai įkainojo po 200 eurų, už vamzdį buvo prašoma 100 eurų.

Sutuoktiniai sulaikyti, jų namuose buvo atlikta krata, per kurią pareigūnai rado dar daugiau nelegalių daiktų – du dujinius pistoletus, devynis šaudyti pritaikytus metalinius savadarbius vamzdžius, per 500 įvairių šovinių (kovinių dujinių, sportinių) ir keturis maišelius su įvairiomis sumaišytomis, įtariama, žaloti skirtomis cheminėmis medžiagomis.

Telšiškiai uždaryti į areštinę, jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis ir sprogstamosiomis medžiagomis. Už tai Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo ketverių iki aštuonerių metų.

Telšiškis policijos pareigūnams gerai žinomas, nes 2014 metais dėl savo netinkamo elgesio su žmona turėjo reikalų su teisėsauga. Tuomet moteris pranešė apie šaunamuoju ginklu jai grasinantį vyrą. Minėtu adresu nuvykę pareigūnai išvydo Lietuvos šaulių sąjungos karininko švarku vilkintį bei kepurę užsidėjusį vyrą, laikiusį šaunamąjį ginklą „CZ 75“. Policininkus pamatęs vyras jiems įsakmiai liepė klauptis ant žemės. Pareigūnams nepaklusus, įtariamasis užtaisė ginklą ir nukreipė jį į vieną pareigūnų.  Policininkai į šį veiksmą sureagavo elektrošoku.

Ginklo, kuriuo pasikėsinta į pareigūnus, apkaboje buvo rasta kovinių šovinių. Vyrui nustatytas 1,74 prom. girtumas. Dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, už tai teismas jam skyrė 1 tūkst. 560 litų baudą. Vyras yra žinomas ir Lenkijos teisėsaugai; ten praėjusiais metais buvo teistas dėl sukčiavimo.

Vilnius, balandžio 27 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode