Trys bitkoinais prekiavę asmenys nuslėpė 0,4 mln. eurų pajamų - VMI

Trys virtualia valiuta bitkoinais prekiavę Lietuvos gyventojai nuslėpė 380 tūkst. eurų pajamų ir nesumokėjo 32 tūkst. eurų mokesčių, teigia Valstybinė mokesčių inspekcija.

VMI atstovas Darius Buta BNS teigė, kad žmonės, tarptautinėse prekybos platformose prekiavę bitkoinais, nustatyti, bendradarbiaujant su Suomijos mokesčių administratoriumi.

„Suomija tą informaciją mums perdavė ir iš to matyti, kad jie nesinaudojo lietuviškomis kortelėmis. Tačiau administratorių bendradarbiavimas duoda rezultatų ir užkerta kelią tokiems veiksmams“, - BNS sakė D. Buta.

VMI pranešė, kad bitkoinais asmenys prekiavo 2013-2015 metais. Anot VMI Verslo elektroninėje erdvėje ir elektroninėmis priemonėmis kontrolės skyriaus vedėjo Rolando Puncevičiaus, patikrinimų metu jie patikslino anksčiau teiktas pajamų mokesčio deklaracijas.

„Taip pat buvo pateiktos GPM deklaracijas už 2016 metus, kuriose deklaruota dar per 200 tūkst. eurų prekybos bitkoinais pajamų“, - pranešime sakė R. Puncevičius.

Patikrinusi prekybą „Bitstamp“, „LocalBitcoins“ ir kitose virtualiose keityklose, VMI nustatė, kad visi trys asmenys bitkoinais prekiavo, neįregistravę individualios veiklos.

2016 metų pabaigoje VMI įsteigė padalinį, kuris kontroliuoja mokesčių mokėtojus elektroninėje erdvėje.

Vilnius, gegužės 23 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode