Birželio 10 d.

Nužudymai

Birželio 9 d. apie 20 val. 45 min. Visagine, Kosmoso g., bute, rastas vyro (g. 1957 m.) lavonas su durtinėmis žaizdomis kakle. Įtariamasis neblaivus (g. 1945 m.) uždarytas į areštinę. Aplinkybės tikslinamos.

Sveikatos sutrikdymai

Birželio 8 d. apie 23 val. 45 min. į Kauno ligoninę iš Kauno r., Teleičių k., namų, pristatyta be sąmonės ir dėl kraujo išsiliejimo į galvos smegenis bei kraujosruvų kūne paguldyta moteris (g. 1983 m.). Aplinkybės tikslinamos.

Birželio 9 d. apie 0 val. 30 min. Kėdainių r., Sangailų k., neblaivus (2,87 prom.) vyras (g. 1969 m.) ginčo metu sudavė kauptuku neblaiviam (3,21 prom.) vyrui (g. 1988 m.) į galvą. Nukentėjusysis dėl galvos traumos paguldytas į Kauno ligoninę. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Birželio 9 d. apie 8 val. 44 min. į Kauno apskr. VPK Jonavos r. PK kreipėsi moteris, kuri pareiškė, kad pas ją iš Londono, kuriame gyvena su tėčiu (g. 1978 m.), atvažiavo anūkas (g. 2004 m.), kuris jai papasakojo, kad Londone tėtis naudojo prieš jį psichologinį ir fizinį smurtą, todėl nenori su juo gyventi. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 3 d.

Birželio 9 d. apie 21 val. Kauno r., Drąseikių k., namuose, neblaivi moteris  (g. 1983 m.) kelis kartus trenkė sūnui (g. 2002 m.) per veidą. Įtariamoji uždaryta į areštinę. Vaikas perduota kaimynei. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Birželio 9 d. apie 23 val. 20 min. Vilniuje, Pumpurų g., namuose, neblaivus jaunuolis (g. 1998 m.) sumušė nepilnametę sugyventinę (g. 1999 m.) ir tampė ją už plaukų. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Viešosios tvarkos pažeidimai

Birželio 9 d. (laikas tikslinamas) Biržuose, Ežero g., namo kieme, išgertuvių metu kilus konfliktui, neblaivus vyras (g. 1982 m.) peiliu sužalojo neblaivų vyrą (g. 1955 m.), kuris dėl pjautinių žaizdų veide ir rankoje med. pagalbos atsisakė. Įtariamasis uždarytas į areštinę.

Plėšimai

Birželio 9 d. apie 16 val. 20 min. Kaune, Vytauto pr., į juvelyrinę parduotuvę užėjo vyriškis, kuris paprašė parodyti auksinę grandinėlę. Parduotuvės darbuotojui (g. 1990 m.) nuėjus iš parduotuvės patalpos į rūsį jos atnešti, staiga į parduotuvę įėjo kaukėtas ir ginkluotas daiktu, panašiu į revolverį, vyriškis, kuris ginklą įrėmė pardavėjai (g. 1974 m.) į galvą, sakydamas „šausiu“. Tuo metu pirmasis vyriškis akmeniu išdaužė vitrinos stiklą ir griebė padėklą su auksiniais auskarais bei dėžutę su juvelyriniais dirbiniais. Išgirdęs dūžtant stiklus, pardavėjas, apibėgęs pastatą iš lauko pusės, stengėsi laikyti parduotuvės duris, bet užpuolikai išsiveržė iš parduotuvės, tačiau buvo sulaikyti Šiaulių g. Pagrobti daiktai ir nusikaltimo įrankiai rasti krūmuose. Nuostolis nustatomas. Įtariamieji (g. 1988 m.) ir (g. 1991 m.) uždaryti į areštinę.

Svetimo turto pagrobimai

Birželio 9 d. 14 val. 45 min. į Alytaus apskr. VPK kreipėsi vyras (g. 1959 m.), kuris pareiškė, kad birželio 6 d. apie 8 val. Varėnos r., Geidukonių k., pastebėjo, kad iš jo neužrakinto namo dingę auksinis laikrodis, įvairūs namų apyvokos daiktai, alkoholiniai gėrimai ir 1000 eurų.  Nuostolis – 9374 eurai.

Eismo įvykiai

Birželio 9 d. apie 15 val. 25 min. Panevėžio r., kelio Panevėžys – Aristava – Sitkūnai 23-ame km, automobilis „Subaru Forester“, vairuojamas moters (g. 1982 m.), lenkė ta pačia kryptimi važiuojančius du automobilius. Automobiliui „Subaru“ nebaigus lenkimo manevro, automobilio „Nissan X-Trail“ vairuotojas ( g. 1954 m.), neįsitikinęs, kad priešpriešinėje eismo juostoje nėra kitų automobilių ir pats nėra lenkiamas, pradėjo lenkimo manevrą, ko pasekoje automobilio „Subaru“ vairuotoja, atsiradus netikėtai kliūčiai iš dešinės, staiga išvažiavo į priešpriešinės eismo juostos kelkraštį ir kliudė juo ėjusį pėsčiąjį (g. 1934 m.) bei jį mirtinai sužalojo.

Gaisrai

Birželio 9 d. apie 1 val. 10 min. Vilniuje, Minsko pl., parduotuvės vidiniame kieme, padegti du šiukšlių konteineriai. Nuostolis nustatinėjamas.

Birželio 7 d. apie 21 val. 30 min. Kaune, Girstupio g., pastato priestate kilo gaisras, kurio metu sudegė jame buvę šešios padangos, langai, įvairūs daiktai bei apdegė pats priestatas. Įtariamas padegimas. Nuostolis - apie 3 000 eurų.

Birželio 9 d. naktį Vilniuje, Stirnų g., aprūko galimai padegto automobilio "Lexus GS450H" šonas. Nuostolis nustatomas.

Kiti įvykiai

Birželio 9 d. apie 20 val. 20 min. į Marijampolės ligoninę iš Marijampolės, Vytauto g., namų, pristatyta ir dėl galimo apsinuodijimo neaiškios kilmės cheminėmis medžiagomis paguldyta stebėjimui mergytė (g. 2014 m.), kuri blogai pasijuto grįžusi iš kiemo. Aplinkybės nustatinėjamos.

Birželio 9 d. apie 21 val. į Vilniaus ligoninę pristatytas ir dėl galvos sužalojimo paguldytas nepilnametis (g. 2005 m.), kuris paaiškino, kad tą pačią dieną Vilniuje, Vaisių g., nuo remontuojamo kaimyno garažo nukritusi armatūra sužalojo jam galvą. Aplinkybės tikslinamos.

Valstybės tarnautojo papirkimas

Birželio 9 d. apie 18 val. 40 min. Šalčininkų r., Gerviškių sen., Čiužiakampio k., vyras  (g. 1986 m.), siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės už KET pažeidimą (vairavo neblaivus, 2,54 prom. alkoholio), Vilniaus apskr. VPK Šalčininkų r. PK pareigūnams davė 50 eurų kyšį. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. 2 d. ir 281 str. 7 d.

Policijos departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode