Kauno rajone dingęs grybautojas rastas sveikas ir su kibiru grybu

 

Kauno policija surado prieš parą dingusį grybautoją – jis gyvas ir sveikas, pririnkęs pilną kibirą grybų.

Antradienio vakarą apie 21 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojai sulaukė pranešimo, kad Kauno rajone automobiliu „Renault“ ryte į mišką grybauti išvažiavęs 62 metų vyras iki šiol negrįžta. Artimųjų nerimą didino ir tai, kad vyro mobilusis telefonas buvo išjungtas.

Nedelsiant pareigūnai pradėjo ieškoti dingusiojo, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės pareigūnai vyko į giminaičių nurodytus miškus, kuriose galėtų vyras grybauti, tačiau nei vyro, nei automobilio rasti nepavyko.

Trečiadienį pareigūnams tęsiant paieškos darbus, prie jų prisijungė Lapių seniūnijos seniūnas ir Vytėnų girininkijos darbuotojai. Pakalniškių miške rastas dingusiojo automobilis. Šukuojant mišką, pastebėtas keliu einantis vyras, kuris nešėsi su savimi kibirą grybų. Sušalusį ir sušlapusį vyrą pareigūnai palydėjo iki tarnybinio automobilio bei perdavė jį artimiesiems. Medikų pagalbos neprireikė, pranešė policija.

Kad grybavimas ir uogavimas iš pramogos netaptų nelaimingu atsitikimu, pareigūnai primena miško lankytojams rinktis kuo geriau pažįstamą vietovę.

„Gana dažnai pasiklysta vyresnio amžiaus žmonės. Jie kartais neįvertina savo jėgų, nueina per toli į mišką, panaši aplinka suklaidina ir rasti išėjimą tampa dar sunkiau, ypač jei sutemsta“, – teigia Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkė Virginija Bagdzevičienė.

Rūpindamiesi gyventojų saugumu bei sveikata, Kauno apskrities policijos pareigūnai vykstantiems grybauti primena pasiimti su savimi mobiliojo ryšio telefoną, pasitikrinti, ar jis įkrautas.

Taip gyventojai raginami nepamiršti dėvėti ryškesnę aprangą, su savimi turėti švilpuką ir visada susitarti dėl tikslios susitikimo vietos, jei išvyksta grybauti ne vieni.

„Jei tai daryti žadate vieni, nepamirškite apie kuo tikslesnę vietą, į kurią išvykstate, informuoti artimuosius“, – ragina policija.

Vilnius, rugsėjo 6 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode