Į Lietuvą grąžinamas šešiolika metų slapstęsis įtariamasis

 

Ketvirtadienį į Lietuvą grąžinamas Prancūzijoje sulaikytas vyras, šešiolika metų slapstęsis nuo Lietuvos teisėsaugos.

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities policija, uostamiesčio Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai su Lietuvos kriminalinės policijos biuro ir Prancūzijos policijos pareigūnais įvykdė sėkmingą  operaciją, kurios metu Prancūzijoje, Cahors mieste, buvo sulaikytas nuo 2001 metų slapstęsis Plungės gyventojas M. G.

Vyras kaltinamas sunkiu nusikaltimu – tyčiniu nužudymu sunkinančiomis aplinkybėmis. 2000 metais M. G. pažeidė paskirtą  kardomąją priemonę – namų areštą, neatvyko į teismo posėdį ir išvyko į užsienį, todėl Teismas paskelbė jo paiešką, o Generalinei prokuratūrai išdavus Europos arešto orderį, paskelbta tarptautinė paieška.

Po ilgalaikio tyrimo buvo nustatyta, kad M. G. slapstosi Prancūzijoje, prisistato svetima pavarde, naudojasi kito asmens tapatybės dokumentais. Lietuvos ir Prancūzijos teisėsaugai pavyko nustatyti tikslią asmens slapstymosi vietą ir ieškotą vyrą sulaikyti.

Ketvirtadienį M. G. pagal Europos arešto orderį buvo išduotas Prancūzijos ir konvojuotas į Vilniaus oro uostą.

Vilnius, lapkričio 2 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode