Pasieniečiai išgelbėjo dvylika Kuršių mariose įlūžusių žmonių

 

Sekmadienį pasieniečiai išgelbėjo dvylika žmonių, įlūžusių Kuršių mariose.

Jie rimčiau nenukentėjo, vienas sušalęs nepilnametis perduotas medikams.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos pasienio rinktinė pranešė, kad sekmadienio vakarą iš Bendrojo pagalbos centro gautas pranešimas, jog Kuršių mariose, maždaug už aštuonių kilometrų nuo Ventės rago į atsivėrusią properšą įkrito ledo rogės bei keliolika asmenų, kurie prašo pagalbos.

Į nurodytą vietą pasieniečiai išsiuntė laivą ant oro pagalvės „Christina“, gelbėjimo darbų rajoną žvalgyti ėmėsi Karinių oro pajėgų sraigtasparnis.

Vykstant į įvykio vietą, už poros kilometrų nuo Ventės rago, aptikti du žmonės. Vienas jų, nepilnametis Šilutės rajono gyventojas, buvo šlapias ir smarkiai sušalęs. Jį pasienio tarnybos pareigūnai įkėlė laivą, padėjo persirengti ir apklostė antklodėmis.

Netrukus už maždaug septynių kilometrų nuo Ventės rago pastebėta dar dešimties žmonių grupė. Žvejai spėjo savarankiškai išlipti iš properšos, tačiau, pasieniečių, buvo gerokai išsigandę ir sušalę.

Visus žmones VSAT laivas ant oro pagalvės saugiai nugabeno į krantą ir perdavė medikams.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, keturiolikmetis dėl sušalimo paguldytas į ligoninę, kitiems asmenims medikų pagalbos nereikėjo.

Vilnius, kovo 19 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode