Tris dviratininkus sužalojęs motociklininkas liks laisvėje – teismas

 

Tris dviratininkus sužalojęs neblaivus motociklininkas liks laisvėje, antradienį nusprendė Kauno apylinkės teismas, skyręs vyrui intensyvią priežiūrą.

Prokuroras vyrui prašė skirti suėmimą, tačiau teismas nusprendė, kad vyras vieną mėnesį privalės dėvėti elektroninį stebėjimo įtaisą ir negalės išeiti iš namų, išskyrus teismo nutartyje nurodytus atvejus.

Kaip antradienį pranešė teismas, atsižvelgta į tai, kad įtariamasis I. V. turi darbą, nuolatinę gyvenamąją vietą. Prižiūri kartu gyvenantį neįgalų tėvą.

Pasak teismo, iš ikiteisminio tyrimo duomenų matyti, kad I. V. jokių ryšių užsienyje neturi, todėl nėra pagrindo teigti, kad įtariamasis gali išvykti ar pasislėpti.

Taip pat nėra duomenų, kad I. V. buvo paskelbta paieška ar kad jis anksčiau būtų pasislėpęs nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo.

Teismas įtariamąjį įspėjo, kad jei jis pažeis intensyvios priežiūros sąlygas, jam gali būti skirta griežtesnė kardomoji priemonė suėmimas.

Kauno apylinkės prokuroras Mindaugas Šukys žurnalistams antradienį sakė prašęs vyrui skirti griežčiausią kardomąją priemonę, nes šis vyras kovo pabaigoje jau buvo sulaikytas dėl to, kad vairavo būdamas neblaivus.

„Šis asmuo kuo toliau, tuo darosi labiau pavojingas, jo nusikaltimai darosi pavojingesni, vis labiau paveikiantys visuomenę“, – sakė prokuroras.

Vyras „Volkswagen“ automobilį kovo 27 dieną vairavo taip pat neturėdamas teisės vairuoti, jam nustatytas didesnis nei 1,5 prom. girtumas. Dėl vairavimo neblaiviam jis jau baustas ir prieš kelerius metus.

Prokuroras neturi duomenų, ar vyras kada nors buvo įgijęs teisę vairuoti.

I. V. pernai nuteistas dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Tuomet jis gavo baudą.

Kelių policijos duomenimis, sekmadienį 14.35 val. Raudondvario plente 31 metų neblaivus, teisės vairuoti neturintis vyras važiavo neregistruotu motociklu KTM.

Ties šviesoforu reguliuojama pėsčiųjų perėja nesuvaldytas motociklas užvažiavo ant šaligatvio ir kliudė čia su dviračiais stovėjusius tris šeimos narius. Per įvykį nukentėjo 35 metų vyras, 30 metų moteris ir 7 metų mergaitė.

Motociklą vairavusiam vyrui nustatytas sunkus 3,16 promilės girtumas.

Vienam iš šeimos narių, pirminiais duomenimis, gali būti nustatytas nesunkus sveikatos sutrikdymas. 

Jei motociklininkas bus baudžiamas tik už vairavimą neblaiviam, jam gresia iki vienų metų nelaisvės. Tačiau jei paaiškės, kad jis sužalojo vieną iš nukentėjusiųjų, jam grėstų laisvės atėmimas iki trejų metų.

Pasak M. Šukio, vyras gailisi dėl įvykusios eismo nelaimės.

Autorė: Austėja Masiokaitė

Kaunas, balandžio 10 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode