Išskaidyta viena pavojingiausių gaujų ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje – L. Pernavas

Per operaciją didelės policijos pajėgos antradienį Kaune sulaikė 19 asmenų, siejamų su organizuotu nusikalstamumu susivienijimu. Jie įtariami narkotinių medžiagų ir ginklų kontrabanda, sunkiais asmenų sužalojimais.

Dėl užsakytų nužudymų informacija tiriama.

„Vienu metu ankstų rytą buvo sulaikoma 19 asmenų, kuriuos mes priskiriame prie aukšto lygio pavojingų organizuotų nusikalstamų grupių. Operacija pavyko – visi asmenys buvo sulaikyti, neįvyko jokių incidentų“, – sakė Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis. 

Policija patvirtino, kad sulaikytas įtariamas grupuotės vadovas Giedrius Janonis. 

„Sulaukėme padėkų iš Europolo, iš kitų kolegų, išskaidžius vieną pavojingiausių gaujų, žinomą net tik Lietuvoje bet ir Europoje. (...) Ir ne vieną ir ne dvi Europos valstybes buvo išsiplėtusi jų veikla“, – spaudos konferencijoje sakė policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Manoma, kad grupuotė veikė ir Vokietijoje, ten vykdė turtinio pobūdžio nusikalstamas veikas.

Operacijoje dalyvavo 300 policijos pareigūnų, atlikta per šimtą kratų, jų metu rasta daug ginklų (automatinių, pusiau automatinių), apribota teisė įtariamiesiems disponuoti milijoninės vertės turtu: automobiliai „Tesla“, „Porshe“, „Mercedes“. Operacija iš Kauno išsiplėtė į penkias apskritis.

Įtariamųjų sulaikymo operacijoje dalyvavo Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ ir mobiliosios kuopos pareigūnai. 

„Aš noriu pasiųsti aiškią žinutę visiems, kurie daro nusikaltimus, planuoja daryti nusikaltimus Lietuvoje, kad Lietuvos policija yra stipri ir kiekvienas sulauks rimto atsako, o Lietuvos gyventojai bus apsaugoti. Mūsų prioritetas yra žmogaus gyvybė ir sveikata, jiems apsaugoti mes skirsime visus savo resursus. Mūsų policijos pareigūnai dar kartą įrodė galintys atlikti pačias sudėtingiausias užduotis, didžiuojuosi visais policijos pareigūnais ir kiekvienu, kuris prisidėjo prie šios operacijos“, – sakė L. Pernavas.    

Manoma, kad ši grupuotė egzistavo ir nusikaltimus vykdė nuo 1999 metų. Tyrimas dėl jos veiklos buvo pradėtas prieš dvejus metus. Buvo bendradarbiaujama su kolegomis iš užsienio.

„Kova su organizuotu yra specifinė – vienas dalykas žinojimas, kitas – to žinojimo pavertimas įrodymas. Ji veikė ir užsienyje“, – sakė A. Roginskis, paklaustas, kodėl policijai nepavyko išskaidyti grupuotės anksčiau. 

Grupuotės nariai naudojo daug ir įvairių konspiracijos priemonių. 

Teismas jau leido suimti 12 asmenų 2-3 mėnesių laikotarpiui.

Manoma, kad įtariamųjų daugės. 

Autorė: Ingrida Steniulienė

Vilnius, balandžio 18 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode