Klaipėdoje prie mokyklos vaikus terorizavęs 15-metis suimtas dešimčiai dienų

Klaipėdos apylinkės teismas trečiadienį uostamiestyje vaikus terorizavusį 15-metį leido suimti dešimčiai dienų, BNS informavo teismo atstovė Olga Sadovskaja.

Žiniasklaida skelbė, kad tėvai ir mokyklų vadovai skundėsi, jog nevaldomi paaugliai veržiasi į uostamiesčio mokyklų teritorijas, reketuoja vaikus, juos muša.

Prokurorė Rita Ušinskienė BNS sakė, kad paauglys įtariamas pasikėsinimais apiplėšti.

Ji teigė, kad nepilnamečiui pateikti įtarimai tik dėl pasikėsinimų plėšti, nes jis per jaunas atsakyti už sumušimus.

Prokurorės teigimu, šis nepilnametis mokyklos teritorijoje iš kitų vaikų reikalavo pinigų. 

„Kol kas dėl to turime tik du tėvų pareiškimus, todėl pradėtas ikiteisminis tyrimas“, – tvirtino R. Ušinskienė.

Įtariamasis ir anksčiau buvo patekęs į teisėsaugos dėmesį, tačiau teistas nebuvo.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje antradienį vykusiame pasitarime nuspręsta daugiau dėmesio skirti nepilnamečių nusikalstamoms veikoms. 

Savivaldybės išplatintame pranešime teigta, kad pasitarimas suorganizuotas reaguojant į viešumoje pasirodančią informaciją apie galbūt besiformuojančias jaunimo grupuotes ir nepilnamečių daromas nusikalstamas veikas.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas BNS teigė, kad susidariusi situacija yra vertinama labai rimtai ir atsakingai. 

„Pirmiausiai (...) sieksime išsiaiškinti, kiek šis reiškinys yra pažengęs, kiek reikia daryti, kad užkirstume kelią bet kokioms apraiškoms ateityje“, – kalbėjo meras. 

Autorius: Jonas Kisielius

Vilnius, spalio 2 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode