Klausiate? Atsako specialistas

 

„Delfyje“ skaičiau, kad socialdemokratų partijos skyriai dabar balsuoja dėl koalicijos su „žaliaisiais“ Vyriausybėje.

Ar Mažeikių rajono socialdemokratai dar neišreiškė savo nuomonės šiuo klausimu? Bet jei LSDP nubalsuos už išėjimą iš Vyriausybės, ar tai reikš, kad socialdemokratai patrauks iš koalicijos Mažeikių savivaldybės tarybos „žaliuosius“? Ar tai reiškia, kad valdžia Mažeikių rajone keisis? Kaip socialdemokratai gali nepasitikėti „valstiečiais“, bet dirbti su jais koalicijoje Mažeikių rajone?

Kaip krašto gyventojui, būtų įdomu sužinoti.

Atsako LSDP Mažeikių skyrius.

     Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) prezidiumas yra paprašęs visų partijos skyrių iki rugsėjo 20 d. pateikti savo nuomonę dėl tolesnio darbo Seimo koalicijoje su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). Vėliau rinksis LSDP taryba, kuri, apibendrinusi skyrių nuomones, priims galutinį sprendimą likti ar ne valdančiojoje koalicijoje.

Savo nuomonę išreikš ir LSDP Mažeikių skyrius – artimiausiu metu rinksis į skyriaus tarybos posėdį, kur bičiuliai, be kitų klausimų, apsikeis mintimis dėl susiklosčiusios padėties, padiskutuos ir priims, mūsų nuomone, teisingiausią sprendimą.

Turime pabrėžti, kad visų pirma nei oficialioje, nei neoficialioje aplinkoje nebuvo kilę Mažeikių socialdemokratams klausimų dėl nepasitikėjimo koalicijos partneriais Mažeikių rajono savivaldybės taryboje, antra – pasitikime visomis drauge dirbančiomis politinėmis jėgomis.

Mūsų bendradarbiavimas su LVŽS Mažeikiuose jau tęsiasi ne pirmą kadenciją ir bent jau mūsų rajone nėra jokių esminių kliūčių bendradarbiavimą tęsti ir toliau.

Lietuvos savivaldybių tarybose yra įvairiausių sudėčių koalicijų, kurios nebūtinai atitinka daugumą, tuo metu vyraujančią mūsų Parlamente, tačiau sėkmingai priiminėja sprendimus ir dirba.

Džiaugiamės, kad jau daug metų Mažeikių rajono savivaldybės tarybos daugumos veiklą aplenkia politinės dramos, kas yra retas reiškinys, o tai savo ruožtu leidžia susitelkti darbui.

Žmonių lūkesčiai dideli, tad galime tik dar sykį patvirtinti, kad toliau visi kartu tęsime pradėtus darbus.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode