5 patarimai norint pasiruošti meditacijai

Meditavimas padeda atsipalaiduoti. Dažniausiai meditacija suprantama kaip visiškos ramybės ir susitelkimo būsena, kada žmogus siekia atsipalaiduoti ir atsiriboti nuo jį supančių problemų ir sunkumų. Jeigu jus domina galimybė medituoti ir norite padėti, štai keletas patarimų, kurie padės tai padaryti:

 

 

  1. Meditacija – kūno ir sielos harmonijos rezultatas. Prieš eidami medituoti pasistenkite prasimankštinti, nes žmonės dažnai susikoncentruoja tik į dvasinį aspektą ir pamiršta fizinį. Laisvas ir neįsitempęs kūnas daug lengviau pajus palaimą.
  2. Meditacijai pasirinkite tokią vietą, kuri jus ramina arba yra nuošali. Kuo mažiau pašalinių dirgiklių, tuo geriau.
  3. Tuščias skrandis ne visada yra raktas į laimę. Nors dauguma meditacijos ir atsipalaidavimo knygų rekomenduoja medituoti tuščiu arba beveik tuščiu skrandžiu, tai tikrai nėra absoliuti tiesa. Yra gana nemažai žmonių, kurie negali atsipalaiduoti ir susitelkti, jei juos kankina alkis. Privalote jaustis gerai.
  4. Pozos arba be pozų. Daug kam medituoti padeda tam tikros pozos, gilus kvėpavimas, rankų mostai ar kiti judesiai. Atraskite kažką savo. Galbūt jūs geriausiai medituojate atsisėdę, klūpodami ar gulėdami? Būtent todėl ir rekomenduojama rinktis nuošalią vietą, kad galėtumėte pažinti save ir pasiekti vidinę ramybę.
  5. Gera nuotaika. Kai vyksta meditacija, reikia stengtis tylėti ir nekelti triukšmo bei galvoti tik apie pozityvius dalykus. Negatyvas blaško ir kursto stresą, todėl niekaip neina susitelkti, na, o geros mintys, ypač fantazijos, padeda pasimiršti ir atsipalaiduoti.

Naudokitės šiais patarimais ir labai greitai pastebėsite, jog medituoti tampa daug maloniau ir paprasčiau. Nesivadovaukite dogmomis, o stenkitės daug ką atrasti patys ir kilstelėsite savo kūną ir dvasią į naujas aukštumas.

Reklama: https://www.rutareiki.com/reiki-meditacija-ir-jos-nauda

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode