Du kalnų dviračiais į 30 mylių (48 km) žygį išvažiavusius draugus netoli Jungtinių Valstijų Sietlo miesto užpuolė puma. Vienas dviratininkas žuvo, o kitas pateko į ligoninę.

Pareigūnai sako, kad toks atvejis, įvykęs šeštadienį, yra itin retas.

Puma vėliau buvo pastebėta medyje ir neutralizuota, skelbia laikraštis „The Seattle Times“. Aukų tapatybės nenurodomos.

Sužeistas vyras yra patenkinamos būklės gydomas ligoninėse. Skelbiama, kad puma iš pradžių puolė jį, o vėliau pabėgo. Po kelių akimirkų ji sugrįžo ir sudraskė jo draugą.

„Ji puolė pirmąją auką, – pasakojo Kingo apygardos šerifo tarnybos atstovas seržantas Ryanas Abbottas (Rajenas Ebotas). – Antroji auka apsisuko ir ėmė bėgti. Puma tai pamatė ir ėmė vytis antrąją auką. O pirmoji auka pamatė, kad puma nusitempė jo draugą, puolė ant dviračio ir numynė.“

Sužeistas vyras važiavo dviračiu maždaug dvi mylias (3,2 km), kol atsirado mobilusis ryšys ir jis iškvietė pagalbą.

Anot R. Abbotto, gelbėtojams prireikė maždaug pusvalandžio surasti antrąją auką. Vyras jau buvo nebegyvas, o puma stovėjo ant jo. „Pareigūnai šovė į ją ir ši pabėgo“, – pasakojo pareigūnas.

Po kelių valandų puma buvo aptikta medyje ir nušauta.

Vašingtono valstijos lokių ir pumų specialistas Richas Beausoleilas (Rikas Bosoleilas) sakė, kad tai yra antras atvejis per 94 metus, kai nuo pumos nagų valstijoje žūsta žmogus.

Sietlas, JAV, gegužės 20 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode