Graikijoje dėl stipraus vėjo ketvirtadienį buvo uždarytos keltų perkėlos, neveikė mokyklos, vėlavo lėktuvų skrydžiai, o meteorologai perspėjo dėl galimo galingo ciklono susidarymo Jonijos jūroje.

Kadangi neplaukė keltai, Graikijos salos tapo atskirtos nuo žemyninės šalies dalies. Stiprus vėjas vartė medžius, kai kurie jų nutraukė elektros laidus šiauriniuose Atėnų priemiesčiuose. Ugniagesių departamentas pranešė sulaukęs daugiau nei 350 iškvietimų nuolaužoms pašalinti.  

Šalia Atėnų esančioje Sarono savivaldybėje, Jonijos jūros Zakinto saloje bei Egėjo jūroje esančiose Tino, Andro ir Mikono salose pareigūnų nurodymu buvo uždarytos mokyklos.

Vakarinėje Kafalinijos saloje kai kurias mokyklas teko evakuoti dėl miškų gaisro, kuriam plisti padeda stiprus vėjas. Pareigūnai sakė, kad tai buvo paprasčiausios atsargumo priemonės, tačiau salos pagalbos tarnybose paskelbta padidinta parengtis, tikintis oro sąlygų pablogėjimo.

Meteorologai perspėjo, kad penktadienį Jonijos jūroje į pietvakarius nuo Graikijos žemyninės dalies gali susiformuoti į tropinį panašus Viduržemio jūros ciklonas.

Tuo metu Geodinamikos institutas pranešė, kad prie pietvakarinių Graikijos krantų įvyko maždaug 5 balų stiprumo žemės drebėjimas. Kol kas apie jo padarytą žalą pranešimų negauta.

Ketvirtadienį įvykusio žemės drebėjimo epicentras buvo jūroje už 34 kilometrų į pietvakarius Piloso, esančio už 245 kilometrų į pietvakarius nuo Atėnų. Europos Viduržemio jūros seismologijos centras nurodė, kad drebėjimo stiprumas preliminariais duomenimis siekė 5,2 balo.

Graikijos gelmes raižo keletas didelių tektoninių lūžių, todėl žemės drebėjimai regione yra dažni. Dažniausiai jie nebūna stiprūs ir didelės žalos nepadaro.

Atėnai, rugsėjo 27 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode