Meksikoje pirmą kartą šiais metais buvo rastas nužudytas žurnalistas, pirmadienį paskelbė pareigūnai, su narkotikų prekeiviais tebekariaujančiai šaliai pernai pasiekus naują žmogžudysčių antirekordą.

Šiaurinėje Pietų Žemutinės Kalifornijos valstijoje vietos bendruomenės radijui vadovavęs Rafaelis Murua, kuriam ne kartą buvo grasinta susidorojimu dėl jo darbo, vėlai sekmadienį buvo rastas negyvas griovyje. Prieš tai buvo pranešta apie jo dingimą.

Pasak už žiniasklaidos laisvę kovojančios organizacijos „Reporteriai be sienų“ (RSF), jis yra pirmasis žurnalistas, šiemet nužudytas šioje vienoje pavojingiausių žiniasklaidos darbuotojams šalių, kurią lenkia tik karo draskomas Afganistanas ir Sirija.

Žinia apie R. Murua žūtį nuskambėjo netrukus po to, kai Meksikos vyriausybė paskelbė, kad šalyje, kur vykdomas kruvinas karas su galingais narkotikų karteliais, pernai buvo pasiektas naujas žmogžudysčių antirekordas

Anot vyriausybės, Meksikoje pernai buvo užfiksuota 33 341 nužudymas – tai yra daugiausiai nuo 1997 metų, kai buvo pradėta rinkti tokią statistiką.

Ankstesnis antirekordas buvo pasiektas 2017 metais, kai buvo įvykdyta 28 866 žmogžudystės.

Meksikoje nuo 2006 metų, kai vyriausybė priėmė kontroversišką sprendimą kovai su narkotikų karteliais pasitelkti kariuomenę, žuvo daugiau kaip 200 tūkst. žmonių.

Tiek R. Murua nužudymas, tiek naujasis antirekordas kelia niūrų iššūkį prezidentui Andresui Manueliui Lopezui Obradorui (Andresui Manueliui Lopesui Obradorui) – prieš isteblišmentą nusistačiusiam kairuoliui, kuris gruodį atėjo į valdžią žadėdamas pažaboti šalį apėmusį smurtą.

Meksikas, sausio 22 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode