Brazilijos pietuose esančiame didžiausiame šalies mieste San Paule ir jo apylinkėse naktį iš sekmadienio į pirmadienį per smarkios liūties sukeltus potvynius žuvo 12 žmonių ir dar šeši buvo sužeisti, pranešė ugniagesiai.  

Ribeiraun Pireso mieste šalia San Paulo apie vidurnaktį sugriuvus gyvenamajam namui žuvo keturi vienos šeimos nariai. Dar du tos šeimos nariai buvo sužeisti.  

Vienas žmogus žuvo įvykus nuošliaužai Embu mieste, trys kaimynai nuskendo San Kaetano do Sulyje, vienas – San Paule, du – šalimais esančiame Santo Andrė mieste, dar vienas žmogus – pramoniniame San Bernardo do Kampo mieste, nurodė pareigūnai, pateikę atnaujintą informaciją apie aukų skaičių.   

San Paule – šalies verslo bei kultūros sostinėje, turinčioje apie 20 mln. gyventojų, ugniagesiams teko gelbėti kelis žmones, įstrigusius dėl potvynio ir purvo nuošliaužų.  

Šiame didžiausiame Lotynų Amerikos didmiestyje per smarkią liūtį buvo užlieti keli kvartalai ir blokuotos svarbios į jį vedančios transporto arterijos. Dėl to kai kuriuose rajonuose sustojo traukinių ir autobusų eismas.    

Gelbėtojų komandos užtvindytomis miesto gatvėmis plaukė kanojomis. Taip pat gauta pranešimų apie virtinę purvo nuošliaužų. 

Meteorologams įspėjus, kad laukiama naujų liūčių, San Paulo valstijos gubernatorius Joao Doria (Žuaunas Dorija) paragino gyventojus likti namuose.

San Paulas, Brazilija, kovo 12 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode