Indonezijos rytinę Papua provinciją ketvirtadienį supurtė 6,3 balo žemės drebėjimas, pranešė JAV seismologai, bet cunamių pavojus nebuvo paskelbtas.

Požeminių smūgių, įvykusių 2 val. 24 min. vietos (trečiadienį 20 val. 24 min. Lietuvos) laiku, epicentras buvo maždaug už 245 km į vakarus nuo Abepuros mieste in Papua provincijoje, nurodė JAV Geologijos tarnyba. Drebėjimo židinys buvo 12 km gylyje.

Abepuroje drebėjimas buvo juntamas silpnai – dauguma žmonių jo apskritai nepastebėjo.

„Buvau namuose ir dar nemiegojau, bet jo visiškai nepajutau, ir niekas iš mano kaimynų neišbėgo iš namų“, – naujienų agentūrai AFP sakė Abepuros gyventojas Arulas Firmansyah (Arulas Firmansja).

Taip pat kol kas nebuvo jokių pranešimų apie žmones, nukentėjusius per šį žemės drebėjimą.

Vadinamajam Ramiojo vandenyno „ugnies žiedui“ priklausanti Indonezija dažnai patiria žemės drebėjimų ir ugnikalnių išsiveržimų.

Pernai 7,5 balo žemės drebėjimas ir jo sukeltas cunamis smogė Palu miestui Sulavesio saloje. Tąsyk žuvo daugiau kaip 2,2 tūkst. žmonių ir dar tūkstantis buvo paskelbti dingusiais.

2004 metų gruodį 9,1 balo katastrofinis žemės drebėjimas, įvykęs netoli Ačecho provincijos, sukėlė didžiulį cunamį, dideliame regione nusinešusį daugiau kaip 170 tūkst. žmonių gyvybių.

Džakarta, birželio 20 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode