Afganistano sostinę pirmadienį ryte sudrebino galingas sprogimas, per kurį nukentėjo dešimtys žmonių, pranešė pareigūnai.  

Sprogimas driokstelėjo rytinio piko metu sostinės Puli Mahmudo Chano rajone, kur įsikūrę nemažai vyriausybės ir kariuomenės įstaigų, nurodė Vidaus reikalų ministerijos atstovas spaudai Nasratas Rahimi (Nasratas Rahimis). 

Po sprogimo virš rajono pakibo didžiulis dūmų debesis. 

Naujienų agentūros AFP žurnalistas pranešė netrukus po sprogimo girdėjęs virtinę šūvių.  

„Dešimtys per šios dienos sprogimą Kabule sužeistų žmonių nuvežti į ligonines“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas spaudai Wahidullah Mayaras (Vahidula Majaras). 

Afganistano pajėgos skubiai atitvėrė incidento vietą ir visiškai blokavo netoliese esančią vadinamąją Žaliąją zoną – akylai saugomą rajoną, kur įsikūrę daug diplomatinių atstovybių.

Rajone, kur driokstelėjo sprogimas, esama svarbių karinių ir vyriausybinių pastatų. Viename iš jų įsikūrusios Afganistano žvalgybos agentūra ir Gynybos ministerija, rajone taip pat yra Afganistano futbolo federacijos ir Afganistano kriketo tarybos būstinės.   

Futbolo federacijos atstovas spaudai Shamsas Amini (Šamsas Aminis) naujienų agentūrai AFP sakė, kad sprogimas įvyko šalia federacijos būstinės vartų.

„Dalis mūsų kolegų įstrigę viduje, mums pranešta, jog esama sužeistų žmonių. Kol kas nežinome, ar užpuolikai užėjo į vidų“, – sakė jis.   

Kol kas nė viena grupuotė neprisiėmė atsakomybės už šį incidentą. Policija sakė kol kas nenustačiusi, kas buvo taikinys ir dėl ko įvyko sprogimas.

Kabule aktyviai veikia tiek Talibano, tiek džihadistų judėjimo „islamo valstybė“ kovotojai. 

Kabulas, liepos 1 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode