JAV dolerio kursas antradienį atsitiesia euro ir jenos atžvilgiu.

Euro kursas, pirmadienio vakare siekęs 1,1215 JAV dolerio, antradienio ryte smuktelėjo iki 1,1195 JAV dolerio.

Jenos atžvilgiu Europos valiutos kursas sumenko nuo 118,1 iki 117,95 jenos. O JAV doleris Japonijos valiutos atžvilgiu pabrango nuo 105,3 iki 105,37 jenos.

Indeksas „ICE US Dollar“, kuriuo vertinami JAV dolerio kurso pokyčiai šešių pagrindinių pasaulio valiutų atžvilgiu, ūgtelėjo 0,19 procento. O indeksas „WSJ Dollar“, kuriuo vertinama JAV valiutos kurso dinamika šešiolikos pagrindinių pasaulio valiutų atžvilgiu, paūgėjo 0,07 procento.

Kinijos centrinis bankas antradienį nustatė 7,0326 juanio už JAV dolerį orientacinį kursą, nors analitikai prognozavo, kad jis sudarys vidutiniškai 7,0357 juanio.

„Orientacinis juanio kursas yra šiek tiek geresnis negu buvo manyta ir tai, matyt, tapo laikinu stabilumo šaltiniu“, – agentūrai „Bloomberg“ pareiškė „National Australia Bank“ valiutos strategas Rodrigo Catrilas (Rodrigas Katrilas).

„Tačiau rinkos ir toliau, regis, itin jautriai reaguoja į neigiamas žinias“, – pridūrė ekspertas.

Rinkos dalyviai daugiausia dėmesio ir toliau skiria JAV ir Kinijos prekybos ginčui.

Naujas JAV ir Kinijos derybų dėl prekybos ratas turėtų įvykti rugsėjį. Tačiau JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį žurnalistams pareiškė, jog susitikimas gali neįvykti.

„Mūsų dialogas yra atviras. Pažiūrėsime, ar rugsėjį numatytas susitikimas įvyks, – pareiškė D. Trumpas. – Jeigu pavyks, tai bus puiku, o jeigu ne – tai taip pat bus puiku.“

Nuotaikos rinkose tebėra nestabilios, o įvykiai Honkonge ir Argentinoje dar labiau padidino pesimizmą, rašo „Bloomberg“.

Įtampa Honkonge, kur jau daugiau kaip du mėnesius tęsiasi masiniai protestai, toliau didėja.

Pirmadienį Honkongo oro uosto administracija atšaukė daugiau kaip 130 skrydžių, nes atvykimo ir išvykimo sales užtvindė tūkstančiai žmonių, dalyvavusių protesto akcijoje prieš policijos veiksmus.

Antradienį Honkongo oro uostas iš dalies atnaujino darbą, tačiau jo veikimas vis dar nėra normalizuotas.

Tuo tarpu žinia apie tai, jog Argentinos prezidentas Mauricio Macri (Maurisijus Makris) patyrė triuškinamą pralaimėjimą pirminiuose rinkimuose, kuriuose pergalė atiteko opozicijos kandidatui Alberto Fernandezui (Albertui Fernandesui), pirmadienį sukėlė griūtį šalies akcijų rinkoje ir išprovokavo staigų nacionalinės valiutos kurso smukimą.

Tokijas, rugpjūčio 13 d. („Interfax“-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama. 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode