JAV specialusis pasiuntinys Šiaurės Korėjai Stephenas Biegunas (Stivenas Biganas) trečiadienį pareiškė, kad Vašingtonas yra pasirengęs tęsti branduolines derybas su Pchenjanu.

S. Biegunas tai pareiškė pasibaigus eilinėms kasmet vykstančioms JAV ir Pietų Korėjos karinėms pratyboms, kurias Pchenjanas laiko įsiveržimo repeticija. Vykstant tiems manevrams Šiaurės Korėja surengė kelis raketų ir kitokių ginklų bandymus.

Žurnalistams Seule S. Biegunas pareiškė, kad „esame pasirengę įsitraukti, kai tik sulauksime mūsų kolegų Šiaurės Korėjoje atsakymo“.

Po metus trukusio didelės įtampos laikotarpio ir abipusių grasinimų JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir Kim Jong Unas praeitais metais Singapūre surengė savo pirmąjį istorinį susitikimą. Per jį abu lyderiai išsakė miglotų įsipareigojimų siekti „Korėjos pusiasalio denuklearizacijos“.

Antrasis jųdviejų susitikimas, vasarį surengtas Hanojuje, iširo tvyrant nesutarimams dėl Pchenjanui taikomų sankcijų švelninimo ir Šiaurės Korėjos nuolaidų.

Tačiau birželį abu lyderiai surengė iš anksto neplanuotą susitikimą Korėjos pusiasalį dalijančioje Demilitarizuotoje zonoje ir sutiko atnaujinti derybas dėl Pchenjano branduolinės programos.

Redaktorius: Rūta Androšiūnaitė

Seulas, rugpjūčio 21 d. (AP-BNS). 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode