Tatrų kalnuose, per kuriuos eina Lenkijos ir Slovakijos siena, mažiausiai penki žmonės, įskaitant du vaikus, žuvo nuo žaibų smūgio, o dar per 100 žmonių buvo sužeisti, netikėtai užklupus smarkiai audrai su perkūnija, ketvirtadienį informavo pareigūnai.

Kaip pranešama, Lenkijos pusėje per staigią audrą Tatruose netoli Zakopanės žuvo du suaugusieji ir du vaikai. Tuo metu slovakų pareigūnai nurodė, kad jiems žinoma apie vieną šalies teritorijoje žuvusį žmogų.

Pasak gelbėtojų, žaibas trenkė į Gevonto viršukalnėje esantį didelį metalinį kryžių ir metalinę grandinę, esančią netoli viršūnės.

„Šiandien Tatruose buvo daug incidentų su žaibais“, – lenkų naujienų agentūrai PAP sakė Lenkijos kalnų gelbėjimo tarnybos vadovas Janas Krzysztofas (Janas Kšyštofas).

„Daugiau kaip 100 žmonių sužeisti“, – sakė į netoliese nelaimės vietos įsikūrusį kalnų kurortą Zakopanę atvykęs Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis).

Gelbėtojai mano, kad tuo metu, kai kilo audra, ant Gevonto kalno buvo daug lankytojų, išvykusių ten anksčiau ketvirtadienį, kai dangus dar buvo giedras.

Žaibas taip pat trenkė į netoliese esantį kalnų masyvą, kur buvo sužalotas Portugalijos pilietis.

Kaip nurodo lenkų naujienų agentūra PAP, Gevonto viršukalnė, kurios aukštis – 1 894 metrai, yra daugiausiai turistų pritraukiantis kalnų objektas Zakopanės apylinkėse. Ji yra maždaug už 5 km į pietryčius nuo šio kalnų kurorto.

Ant Gevonto stūksantis 15 metrų aukščio plieninis kryžius per audras dažnai pritraukia žaibų.

Redaktorius: Rūta Androšiūnaitė

Varšuva, rugpjūčio 23 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode