Indonezijos Sumatros saloje septyni žmonės nuskendo ir dar trys dingo savaitgalį sugriuvus tiltui, pirmadienį pranešė šalies nelaimių valdymo agentūra.

Apie 30 žmonių, daugiausia mokinių, sekmadienio popietę buvo ant tilto Kauro mieste, kai staiga sugriuvo neseniai pastatyta perėja. Dalis paauglių nukrito į vandenį, o likę laikėsi įsikibę už turėklų.

Vandens lygis upėje po tiltu buvo aukštesnis nei įprasta, per regioną skalavusias smarkias liūtis susiformavus stiprioms srovėms.

„Tiltas tikriausiai negalėjo atlaikyti svorio ir sugriuvo: septyni žmonės žuvo, o dar trys tebelaikomi dingusiais“, – pirmadienį naujienų agentūrai AFP sakė nelaimės valdymo agentūros vadovas Ujangas Syafiri (Udžangas Sjafiris).

Jis pridūrė, kad dalis į vandenį nukritusių mokinių buvo išgelbėti ir kad paieškos ir gelbėjimo operacijos komanda naršė 20 kilometrų spindulio teritoriją, ieškodama dingusiųjų; visi jie yra paaugliai.

Kai kuriuos šio Pietryčių Azijos salyno regionus skalauja smarkios liūtis, lietingajam sezonui pasiekus įkarštį.

Džakartoje ir jos apylinkėse šį mėnesį žuvo 67 žmonės, rekordinėms liūtims sukėlus potvynius ir nuošliaužas sostinės regione.

Dėl aplaidaus statybos standartų laikymosi Indonezijoje kilo didelis susirūpinimas dėl pastatų ir statybos darbų saugos.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

Benkulu, Indonezija, sausio 20 d. (AFP).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode