Vienos skardos patiekalai yra ypač greiti, patogūsir lengvai pagaminami, o skonių sukurti galima pačių įvairiausių. Šį kartą – skanus ir maistingas česnakinių krevečių ir pavasario daržovių derinys. Beje, daržoves galima naudoti pačias įvairiausias, kokias tik mėgstate ir turite. Svarbiausia, kad naudojamų daržovių kepimo laikas būtų panašus. Tuo tarpu vietoje krevečių galite naudoti savo mėgstamą žuvį – patiekalui taip pat puikiai tinka lašiša. Tik tokiu atveju žuvį dėkite kepti kartu su daržovėmis, šiek tiek anksčiau nei krevetes.
Reikės:
- Kuo daugiau įvairių daržovių (Kristina naudojo morkas, kaliaropes, romanesco brokolį, ridikėlius, vyšninius pomidorus, šviežius svogūnėlius)
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos, pipirų
- Džiovintų žolelių mišinio
- 300 g karališkų krevečių
- 3 skiltelių česnako
- Šviežio rozmarino
Paruošimas:
Supjaustome daržoves. Sumaišome jas su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir džiovintomis žolelėmis. Paskleidžiame daržoves ant kepimo skardos. Dedame į 180 laipsnių orkaitę ir kepame 10 minučių.
Krevetes sumaišome su aliejumi, tarkuotu česnaku, druska ir pipirais. Kai daržovės apkepa, ant viršaus išdėliojame krevetes ir šviežią rozmariną. Kepame viską orkaitėje dar 10 minučių.
Kristina PIŠNIUKAITĖ-ŠIMKIENĖ