Didėjant sergamumui – ilginamas mobiliojo patikros punkto darbas

Mažeikiuose šiuo metu serga 178 gyventojai, per tris poilsio dienas nustatyti 62 nauji susirgimo atvejai – naujausia Nacionalinio visuomenės sveikatos centro informacija.

Per praėjusią savaitę Karščiavimo klinikoje ištirtas 71 pacientas – 65 suaugusieji ir 6 vaikai. Daugiau kaip pusei jų nustatyta Covid-19 liga. Mobiliajame patikros punkte ėminiai paimti 210 besikreipusiųjų.

NUO ŠIANDIEN, lapkričio 3 d., ilgėja mobiliojo patikros punkto Mažeikiuose darbo laikas – gyventojai priimami nuo 10.00 val. iki 16.00 val. (iki šiol dirbo 12.00–16.00 val.). Didėjant sergamumui, nuo kitos savaitės planuojama dirbti dviem pamainomis, darbą pailginti dar 4 val. – šiuo metu dėl to tariamasi su pirminės sveikatos priežiūros centrais.

Kaip ir iki šiol, prieš vykstant į mobilųjį punktą būtina patiems, norintiems išsitirti, skambinti Karštąja koronos linija 1808 ir užsiregistruoti. Savarankiškai atvykusieji nepriimami.

Mažeikių ligoninė informavo, kad gydymo įstaigos darbas organizuojamas kaip iki šiol – teikiamos ir planinės, ir neplaninės paslaugos. Covid-19 liga šiuo metu serga 5 medikai, dar 10 dėl artimo kontakto su sergančiaisiais izoliavęsi.

Primename, kad nuo lapkričio 2 d. iki lapkričio 8 d. Mažeikių rajono savivaldybė priskiriama raudonajai zonai – privaloma laikytis specialistų rekomendacijų bei nurodymų, gali būti skelbiamas karantinas – dėl jo Vyriausybė spręs rytoj, trečiadienį.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode